Theorielessen

AUTORIJSCHOOL

HENK HENDRIKS MEER DAN ALLEEN AUTORIJLESSEN OPMAAT!

THEORIE-LES


Zoals je misschien wel weet, moet je voor het behalen van een rijbewijs een theorie- en een praktijkexamen afleggen.


Hoewel het niet wettelijk verplicht is om bij de aanvraag van het praktijkexamen je theorie al behaald te hebben, vragen wij pas een praktijkexamen aan als je de theorie behaald hebt. Dit doen we om herhaling van nare ervaringen uit het verleden te voorkomen. Immers, mocht je voor je praktijkexamen je theorie niet behaald hebben, dan gaat het praktijkexamen niet door. De kosten uiteraard wel, dus vandaar dat wij dat risico voor de leerling niet nemen.

.

Auto rijbewijs verkeersregels


Met het pakket aan boeken kun je in principe de theorie gemakkelijk zelf leren. Als je de theorie liever via een theorieweekend of ander opleidingsmogelijkheid leert, kunnen wij je in contact brengen met een grotere rijschool, die ook voor onze leerlingen de theorielessen verzorgt. Deze kosten zitten NIET in het pakket. Uiteraard worden de theorieboeken en het theorie-examen dan op een nette manier verrekend.


Als je de theorie zelf leert, en je komt problemen tegen, omdat iets niet duidelijk is kun je altijd even bellen ( 024 - 345 09 19 ), mailen of zo, dan kan ik je het probleem vast wel duidelijk maken.


Het theorie-examen


Dit examen wordt door het CBR afgenomen (Centraal Bureau Rijvaardigheid), Om examen te mogen doen dien je te voldoen aan de volgende eisen:

Je moet:

- minimaal 16 jaar zijn.

- een geldige legitiematie bij je hebben

- het examen wordt afgenomen aan de Energieweg 63 in Nijmegen als het beter uitkomt b.v. in verband met je werk of studie, kun je ook in een andere plaats je theorie examen doen, maar dan moet je wel in die ander examen plaats gereserveerd hebben.

Tip:

Als je direct aan je theorieopleiding begint, heeft dat een gustige invloed op de praktijklessen, omdat je dan al veel dingen over verkeerssituaties geleerd hebt.