Prijktijklessen

AUTORIJSCHOOL

HENK HENDRIKS MEER DAN ALLEEN AUTORIJLESSEN OPMAAT!

PRAKTIJKLESSEN


De praktijklessen worden gegeven in een Mercedes A klasse is een overzichtelijke auto met een dieselmoter. De lessen duren één uur. Hoeveel uren je per week lessen wilt, mag je zelf kiezen. Je kunt verschillende manieren hanteren. De één leert prettig als hij meerdere uren per week lest en de ander vindt het fijn om het wat kalmer aan te doen. Aan ieder z'n wens kan worden voldaan.


Je kunt ook voor een spoedopleiding kiezen; voor meer informatie graag even bellen.

Ik ga je stapsgewijs leren autorijden. Dat is een manier die goed aansluit bij de eisen die het CBR stelt bij de invoering van het Europees Rijbewijs. De automobilist moet volgens de nieuwste Europese richtlijnen kennis hebben van veilig, milieuvriendelijk en economisch rijden.

Behandelen praktijklessen


Wat we allemaal gaan behandelen tijdens de praktijklessen:

Voertuigcontrole / Inschatten en beoordelen / In- en uitstappen en beveiligingsmiddelen / Bediening en beheersing van het voertuig / Sturen / Defensief en sociaal rijgedrag / Wegrijden en stoppen / Plaats op de weg / Op- en teruschakelen

Kijkgedrag / Rijden op rechte wegen / Voorrang verlenen en voor laten gaan / Rijden en volgen van bochten

Afstand houden / Kruispunten / Snelheid / Van richting veranderen en afslaan / Verkeerslichten en verkeerstekens

In- en uitvoegen / Geven van signalen / Van rijstrook wisselen / Remmen en stoppen / Inhalen en voorbijgaan

Het rijden in het donker en moeilijke weersomstandigheden / Bijzonder weggedeelten berijden

Bijzondere verrichtingen.

Al deze onderdelen zullen worden behandeld. Hoeveel lessen je hiervoor nodig hebt is vooraf niet te zeggen. De één leert nu eenmaal sneller dan de ander. Maar neem maar van mij aan dat niemand erbij gebaat is om langer dan noodzakelijk te lessen. Samen streven we naar het zo snel en goed mogelijk gereed zijn voor het rijexamen. We gaan deze onderdelen stap voor stap leren. Fietsen leer je ook eerst op een kleine fiets met zijwieltjes en niet direct op een volwassen fiets. Ook autorijden gaan we stap voor stap leren. Het resultaat is dat je makkelijker de handelingen kunt onthouden en toepassen. Je zult daardoor eerder vol zelfvertrouwen bepaalde handelingen uitvoeren, en zelfverzekerder met volgende onderdeel beginnen. Deze manier van lesgeven wil zeker niet zeggen dat het meer lessen zou kosten. Het tegendeel is waar. Meer zelfvertrouwen, meer rust in het rijden en meer verkeersinzicht en een betere concentratie leiden tot een snel en goed eindresultaat. Al deze punten dragen bij tot een snelle leermethode.